Laat je hart spreken, met de ontluikende zachte kracht van cacao, terwijl we leven op het ritme van de maan...


We onderzoeken verschillende maanfasen en (her)vinden ons eigen ritme. Eb en Vloet, loslaten, creëren, dromen… Beweeg met ons mee in een beleving door klanken, meditatie, yoga, delen en een kop rauwe cacao.

Ontdek hoe helend cacao kan zijn.
De cacao vervaardigen we op ceremoniële wijze; we spreken over de dankbaarheid van dit prachtige liefdes medicijn. Dankbaar voor de aarde, voor haar geschenken en hoe rijk we zijn dat we de cacao mogen schenken. Onze cacao is Biologisch en afkomstig uit Peru.

Omdat de cacao niet geroosterd is en op lage temperatuur is vervaardigd, heeft ze haar bijzondere voedende eigenschappen behouden. De mensheid weet al vele jaren over het bestaan van deze liefdesdrank. Zo zagen de Inca’s bijvoorbeeld de cacaoboon als hun eigen goud. Het werd ingezet als ruilmiddel, als offer voor de goden, als medicijn maar zeker ook als voeding, vanwege de hoge kwalitatieve voedingswaardes. Cacao heeft een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en mineralen waaronder ijzer, magnesium en koper. Deze ontspannen het lichaam en zorgen ervoor dat alles in je lijf naar de juiste plek getransporteerd wordt. Daarnaast is cacao rijk aan antioxidanten, waardoor het je lichaam en daarmee ook meteen je geest ontgift (detox). Het is dus niet gek als je een drogere mond krijgt of flink gaan zweten. Je hart gaat ook sneller kloppen, je lijf wordt in wezen  'aangezet'. Veel water drinken is dan ook belangrijk om de afvalstoffen goed te laten transporteren. Fenylethylamine is ook een belangrijk onderdeel van cacao, dit is het stofje dat je aanmaakt wanneer je verliefd bent. Hierdoor stijgt je energieniveau en kan je alles met ‘zachtere ogen’ bekijken. Dit zorgt weer voor die portie zelfliefde die we onszelf meer en meer mogen schenken.